header_picture

 

Σήμερα, η εργασιακή εμπειρία είναι πηγή αρνητικών συναισθημάτων, με κύριο την αίσθηση της αδυναμίας. Πρόκειται για συναίσθημα που κατακλύζει τους εργαζομένους από τα χαμηλότερα μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια σε μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό. Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς (Alison Reynolds, Dominic Houlder, Jules Goddard και David Lewis) του What Philosophy Can Teach You About Being a Better Leader (Τι μπορεί να σας διδάξει η φιλοσοφία για να γίνετε καλύτερος ηγέτης), το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από την ψυχολογία, η οποία έχει μελετήσει το πρόβλημα, έχει προτείνει λύσεις, αλλά δυστυχώς πολλές από αυτές έχουν αποτύχει, όταν εφαρμόστηκαν.

Ο λόγος, όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς, είναι ότι η εστίαση στα συναισθήματα αποτελεί παραπλανητικό οδηγό, στην προσπάθεια να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε τη συνύπαρξη στον χώρο εργασίας και, συνακόλουθα, τις ηγετικές ικανότητες όσων είναι επικεφαλής μιας ομάδας, είτε πρόκειται για κάποιο τμήμα είτε για ολόκληρη επιχείρηση. Κι αυτό, ενώ έχει αποδειχθεί με έρευνες ότι οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα, όταν αισθάνονται καλύτερα.

 

Μιχάλης Κατσιμίτσης, PhD

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.