ίλιγγος

 

ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΩΝ.
Νευροχειρουργός, Philipps Universität Marburg, Mitglied DGNI & ASS-ÖGW,
∆ρ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μετεκπαίδευση Medizinische Universität Wien,
Instrukteur Internationaler Neuroanatomisher Workshops, Mέλος ΕΕΕΙ & EEN

 

Ο ίλιγγος (Vertigo) αποτελεί ένα ευρύ, με ιδιαίτερη κλινική σημασία και αρκετές φορές δυσπροσπέλαστο ιατρικό θέμα. Η συχνότητα εμφάνισης του ιλίγγου αυξάνεται με την αύξηση της ηλικίας χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η εμφάνιση ή η εκδήλωση του ιλίγγου σε έδαφος κάποιας παθολογίας είναι σπάνια στις νεότερες ηλικίες. Στο σημείο αυτό πρέπει με ιδιαίτερη έμφαση να τονίσουμε ότι ο «ίλιγγος» δεν είναι ασθένεια. Ο «ίλιγγος» είναι σύμπτωμα μιας παθολογίας ή νοσολογικής οντότητας ή, εάν θέλουμε να το εκφράσουμε διαφορετικά, ο «ίλιγγος» εμφανίζεται ως κλινική εκδήλωση σε πολλά και πολλαπλά σύνδρομα διαφορετικής αιτιολογίας και παθογένειας τα οποία τουλάχιστον διαγνωστικά μπορεί να απασχολήσουν και να προβληματίσουν περισσότερες από μία ιατρικές ειδικότητες.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.