energitiki

 

Ελένη Ορφανού 

Επιστημονική Συνεργάτιδα  E-Learning ΕΚΠΑ 

HR Consultant, Trainer, Coach PCC 

 

 

Η ενεργητική ακρόαση είναι κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ικανότητα ακοής. Είναι μία από τις βασικές δεξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας. Αφορά στην πλήρη κατανόηση του μηνύματος που μας μεταφέρουν με λεκτικά και μη λεκτικά μέσα και στην ανατροφοδότηση ότι το λάβαμε πλήρως και σωστά. Στην ενεργητική ακρόαση η προσοχή μας εστιάζει στο άτομο με τα οποίο συνομιλούμε και στο μήνυμα που θέλει να μεταφέρει. Σκοπός μας είναι να ακούσουμε για να μάθουμε τι θέλει να πει, να το κατανοήσουμε με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο πλαίσιο που το αντιλαμβάνεται το άτομο που μας το μεταφέρει και να δείξουμε ότι ακούσαμε και κατανοήσαμε. 

Παρά τα οφέλη της ενεργητικής ακρόασης, στην πράξη δεν ακούμε πάντα ενεργητικά. Αρκετές φορές η πρόθεση, η διάθεση ή η προσοχή μας βρίσκονται αντιμέτωπα με εμπόδια που διαταράσσουν την εστίαση μας και την ικανότητα να κατανοήσουμε ακριβώς τι μας λένε…………………………………………………………………….. 

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.