Λογοτεχνία_AI_εικόνα

 

Η σχέση της λογοτεχνίας και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) εξελίσσεται ταχύτατα, παρουσιάζοντας τόσο συναρπαστικές ευκαιρίες, όσο και βαθιές προκλήσεις. Καθώς οι τεχνολογίες AI συνεχίζουν να αναπτύσσονται, οι εφαρμογές τους στη λογοτεχνία προκαλούν θερμούς προβληματισμούς σχετικά με τη δημιουργικότητα, την πνευματική ιδιοκτησία και τη φύση της ανθρώπινης έκφρασης.

Ίσως το δημοφιλέστερο εργαλείο AI που συνδέεται με τη λογοτεχνία είναι οι δημιουργικές/παραγωγικές εφαρμογές, οι λεγόμενες «Generative AI». Το Generative AI αναφέρεται σε αλγορίθμους που μπορούν να παράγουν ένα συνεκτικό κείμενο βάσει των εισροών πληροφοριών. Αν εστιάσει κανείς στα προτερήματά της, αυτή η τεχνολογία, που υποστηρίζεται από μηχανική μάθηση και φυσική γλώσσα επεξεργασίας, ανοίγει νέες προοπτικές για τους συγγραφείς, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητα με απαράμιλλους τρόπους.

 

Κορρέ Αγγελική

Επιμελήτρια εκδόσεων, μεταφράστρια, υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και της Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.