kefalalgia

 

ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΜΑΡΚΟΣ ΚΩΝ.

Νευροχειρουργός, Philipps Universität Marburg, Mitglied DGNI & ASS-ÖGW,

Δρ. Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Μετεκπαίδευση Medizinische Universität Wien,

Instrukteur Internationaler Neuroanatomisher Workshops, Mέλος ΕΕΕΙ & EEN

 

 

 

Η

Η κεφαλαλγία αποτελεί ένα πάρα πολύ ευρύ ιατρικό θέμα και με ιδιαίτερη σημασία. Η ιδιαιτερότητα και η σημαντικότητα του θέματος σχετίζεται ευθέως και με τον ιατρό (ή τον επαγγελματία υγείας) που καλείται κυρίως άμεσα και σε οξείες και επείγουσες περιπτώσεις να αντιμετωπίσει μία κεφαλαλγία αλλά και με τον ασθενή, ο οποίος (και ιδιαιτέρως στην κλινική περίπτωση που έχει πλήρες επίπεδο συνείδησης) επηρεασμένος από την κεφαλαλγία αισθάνεται έναν ιδιαίτερο φόβο και περιμένει από τον ιατρό άμεσα διάγνωση και θεραπεία. 

Με βάση, λοιπόν, την ιδιαιτερότητα του θέματος της «κεφαλαλγίας» μπορούμε να την προσεγγίσουμε χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους και διαφορετική μεθοδολογία. Εδώ, θα επικεντρωθούμε σε βασικές αρχές της Παθοφυσιολογίας της κεφαλαλγίας, στην κλινική προσπέλαση του ασθενούς με το σύμπτωμα «κεφαλαλγία» μέσα από τη θεώρηση και την ειδική γνώση της Λειτουργικής Νευροανατομίας καθώς και στην επικινδυνότητα που μπορεί να υποκρύπτεται στο σύμπτωμα «κεφαλαλγία». 

 

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.