queer_logotexnia_eikona

 

Τα τελευταία χρόνια, ο θερμός λόγος για την αμφισβήτηση της ετεροκανονικότητας (της πεποίθησης ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, καθένα με συγκεκριμένο ρόλο από τη φύση του) και την «αποδαιμονοποίηση» και προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ανέδειξε μια προβληματική σχετικά με τη γραπτή απεικόνιση του φύλου.

Στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν τρία γένη: το αρσενικό (ο), το θηλυκό (η) και το ουδέτερο (το). Τι γίνεται, όμως, εάν ένας άνθρωπος αισθάνεται ότι δεν καλύπτεται από κάποιο από αυτά τα τρία γένη για να εκφραστεί για τον εαυτό του ή/και ότι, αν χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτά τα τρία γένη, αποκλείει από τον λόγο του ανθρώπους οι οποίοι δεν τα προτιμούν;

Από την άλλη πλευρά, τι άλλο υπάρχει για να χρησιμοποιούμε στη γλώσσα μας;

 

Κορρέ Αγγελική

Επιμελήτρια εκδόσεων, μεταφράστρια, υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και της Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.