sostes_symvoules_eikona

 

Το να δίνουμε συμβουλές είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν αυθόρμητα, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε αγαπημένα πρόσωπα. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθανόμαστε την ανάγκη να βοηθήσουμε το πρόσωπο στο οποίο απευθύνουμε τη συμβουλή μας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όμως, χρειάζεται να φροντίσουμε ώστε να δίνουμε την κατάλληλη συμβουλή και μάλιστα στην κατάλληλη στιγμή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως επισημαίνει ο Michael Bungay Stanier στο βιβλίο του The Advice Trap, είναι το να δίνουμε συμβουλές, ενώ δεν μας το έχει ζητήσει κανείς. Κι αυτό είναι ο καλύτερος τρόπος για να μη βρούμε την κατάλληλη λύση. Εδώ το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι βιαζόμαστε να δώσουμε τη συμβουλή μας, οπότε δεν έχουμε ακούσει πραγματικά τι έχει να πει το πρόσωπο απέναντί μας. Δεν έχουμε αφιερώσει τον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μάθουμε για τι πράγμα ανησυχεί ο συνομιλητής μας. Και μάλιστα, ακόμα κι αν δώσουμε μια σωστή συμβουλή, αυτή το πιθανότερο είναι να αποδειχθεί μέτρια, αφού δεν θα έχουμε συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

Μιχάλης Κατσιμίτσης, PhD

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.