eikona_texni_eksigisis

 

Μία από τις πλέον καθημερινές δραστηριότητές μας είναι η εξήγηση. Πρόκειται για την προσπάθειά μας να διαφωτίσουμε ένα ζήτημα, προκειμένου είτε απλώς να το κατανοήσει ο συνομιλητής μας είτε να τον πείσουμε για κάτι. Χωρίς την πράξη της εξήγησης η ζωή μας θα χανόταν στη σύγχυση και την παρανόηση.

Η καθημερινότητα της πράξης της εξήγησης, ωστόσο, κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι μπορούμε να την κάνουμε με επιτυχία. Δεν είναι λίγες οι φορές που, ενώ θεωρούμε ότι έχουμε εξηγήσει κάτι, ο συνομιλητής μας καταλαβαίνει το αντικείμενο της εξήγησης διαφορετικά από ό,τι έχουμε πει. Και έχει συμβεί να προσπαθούμε και δεύτερη και τρίτη φορά να εξηγήσουμε και τα πράγματα να γίνονται χειρότερα.

 

Μιχάλης Κατσιμίτσης, PhD

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στο πλήρες άρθρο κάνε κλικ στο παρακάτω κουμπί

Κάνε κλικ εδώ για πρόσβαση στο άρθρο

Δωρεάν Πλατφόρμα
E-Learning ΕΚΠΑ

Το E-Learning του ΕΚΠΑ εγκαινιάζει μία νέα πλατφόρμα (https://free.elearningekpa.gr) η οποία είναι αποκλειστικά για εγγεγραμμένους χρήστες και περιέχει δωρεάν περιεχόμενο σχετικά με επίκαιρα άρθρα / μελέτες καθώς και επιμορφωτικό υλικό σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες προγραμμάτων.

Ποιος μπορεί
να εγγραφεί;

Στην πλατφόρμα μπορεί να εγγραφεί ο καθένας καθώς δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Το μόνο που απαιτείται είναι να κάνετε είσοδο (sign in) χρησιμοποιώντας ένα username και ένα password της επιλογής σας.